A lézeres inkontinencia kezelés új utat nyitott a műtéttől tartó nők számára. A Petite Lady kezelőfejek és az eddigi leggyengébb lézer vágás, fájdalom és lábadozási idő nélkül orvosolja az inkontinenciát, ráadásul a hüvelyfal egészségének visszaállítását is biztosítja, hiszen egymással erős összefüggésben álló tényezőkről van szó.

Lézer? Er:YAG? Petite lady? – Mik ezek és mit tesznek az inkontinencia kezelésért?

Egyedüli megoldás a műtét volt idáig. Emellett jelent meg a Lutronic cég Action II nevű gépe és Erbium-YAG lézerberendezése, melyhez a többféle Petite Lady kezelőfejek csatlakoztathatók. Ez utóbbi nem műtétet, hanem csupán kezelést végez, ám ugyanolyan eredményt produkál, miközben nincs hegesedés, minimális a kockázat és a lábadozási idővel szinte nem is kell számolni.

Az Erbium-YAG (Er:Yag) a ma ismert leggyengédebb lézer, melyet kezelésekhez használnak. Ezt a 2940 nm hullámhosszú energiát az Action II-höz csatlakoztatott Petite Lady lézerfejek 360o vagy 90o -ban juttatják a hüvelyfalba, alacsony hőhatást keltve. Az alacsony hőhatás csupán minimális felmelegedést idéz elő a szövetekben, így nem kell tartani a hőkárosodástól. Az eszköz háromféle módban használható. Képes hosszú és rövid impulzusokat leadni, valamit frakcionált módban is működik. A hatékony inkontinencia kezelés lényegét a rövid és hosszú impulzusok egymásutánja adja. A hüvelyfal felületéhez közel lévő szöveteket a rövid impulzusok stimulálják, miközben úgymond utat nyitnak a hosszabb impulzusok számára, melyek a medence mélyebb részeit alkotó szövetekben fejtik ki hatásukat.

Hogyan történik lézeres inkontinencia kezelés?

A lézeres inkontinencia kezelés egyszerű folyamat, melyhez különösebb előkészületek nem szükségesek és utólag sem kell hetekig lábadozni, valamint rendszeresen kontrollra járni. Tekintve, hogy a lézeres inkontinencia kezelés nem műtét, nincs szöveti sérülés, nincs hegesedés, a kezelés előtt nincs szükség a műtét előtti procedúrákra. Természetesen a kezelésre való bejelentkezést megelőzi a szakorvosunkkal való személyes konzultáció és általános laborvizsgálatok.

A Petite Lady lézeres inkontinencia kezelést szakorvos végzi, Önnek annyi a dolga, hogy a nőgyógyászati vizsgálathoz hasonlóan kényelembe helyezi magát, ellazul. A szakorvosunk előkészíti a hüvelyt, valamint a kezelőfejet, melyet felhelyez a hüvelybe és megkezdődik a kezelés. Egy alkalom az előkészületekkel együtt nem vesz igénybe egy órát sem. Mivel szinte nincs is lábadozási idő, a kezelés után Ön elhagyhatja Medical Centerünket és folytathatja napi rutinját, kerülve az erős fizikai megterhelést, uszodát, ülőfürdőt vagy intim együttlétet a következő néhány napban. A kezelések szükséges száma a vizelettartási nehézségek mértékétől függ.

Szeretne időpontot kérni Petit Lady kezelésünkre?